MODA VE TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI

08.06.2020 3602

MODA VE TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Moda ve Tasarım Teknolojileri Alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Kazandırılan mesleki bilgi ve becerilerle üretim yapabilen, pazarlayabilen, sektörün beklentilerini doğrultusunda kaliteli hizmet sunabilen, kendi işyerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirebilen ve işin her aşamasında kaliteden sorumlu olmanın gereğini bilen bireyler yetiştirmek hedeflenmiştir

Moda ve Tasarım Teknolojileri Alanında aşağıdaki dallarda eğitim verilmektedir.

• Kadın Giyim Modelistliği,
  • Erkek Giyim Modelistliği,
  • Çocuk Giyim Modelistliği,
  • İç Giyim Modelistliği,
  • Hazır Giyim Model Makinacılığı,
  • Deri Giyim,
  • Kadın Terziliği,
  • Erkek Terziliği,
  • Kesim dalları yer almaktadır.

Kadın Giyim Modelistliği Dalı

Tanımı: Kadın giyim modelisti mesleği ile ilgili, kadın giysi modelleri, kalıp hazırlanması ve giyim üretim ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır.

Amacı: Moda ve Tasarım Teknolojileri Alanı kadın giyim modelistliği mesleğinin gerektirdiği, giysi çizimi, kalıp hazırlama ve dikme yeterliklerine sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Kadın Giyim Modelistliğinde Kariyer

Moda ve Tasarım Teknolojileri Alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Atölyeler,

2. Hazır giyim işletmeleri,

3. Modaevi-Butik,

4. Kendi işyerleri vb. yerlerde çalışabilirler.

Bilişim Teknolojileri Alanımızın Kontenjanı

2020-2021 Eğitim yılında bilişim alanının kontenjanı kaç kişidir?

Anadolu Meslek Programı – 34 öğrenci bölümümüzde eğitim görmeye hak kazanacaktır.

Öğretim Kadromuz

• Hülya SÜMER (Alan Şefi)
  • Berrin DÜZGÜN(Atölye Şefi)
  • Elif BİRECİK
  • Volkan KAYA
  • Havva BEYAZATEŞ

Teknik Altyapı

• 2 Giyim Üretim Teknolojisi Atölyesi
  • 1 Bilgisayarlı Kalıp Çıkarma Laboratuvarı
  • 3 Akıllı Tahta

Derslerimiz

Derslerimiz her sene değişen dünyada sektör gereksinimleri ve öğrenci potansiyeline göre [Moda ve Tasarım Teknolojileri Alanı Çerçeve Programından] seçilir.

• Ortak kültür dersleri
  • Alan ortak dersleri