MUHASEBE ve FİNANSMAN ALANI

08.06.2020 3713

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

Türkiye uzun süredir iş gücünün niteliğini yükseltmek ve ekonominin tüm sektörlerinde istihdam imkânlarını artırabilmek için mesleki eğitim sistemini geliştirmeye çalışmaktadır. Bu çaba Türkiye´nin dünyanın önde gelen ekonomileri arasında rekabet edebilirliği ve Avrupa Birliğine giriş sürecinde daha da anlamlı hâle gelmektedir.

Ülkemizde, muhasebecilik yasalarla düzenlenmiş bir meslektir. Muhasebe ile ilgili ilk kanunumuz Mustafa Kemal ATATÜRK zamanında çıkartılmış olan 26.05.1927 tarih ve 1050 Sayılı Muhasebe-i Umumiye Kanunudur. 3568 sayılı 01.06.1989 tarihli Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ise bu unvanlara meslek içerisinde kademelendirme getirmiştir. Anadolu ticaret meslek lisesi ve ticaret meslek lisesinden mezun olanlar kanunda belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu unvanları kazanabilirler

Muhasebe ve Finansman Alanında aşağıdaki dallarda eğitim verilmektedir.

• Bilgisayarlı Muhasebe
  • Dış Ticaret Ofis
  • Finans ve Borsa

Bilgisayarlı Muhasebe Dalı

Hesap planı sistemini oluşturan, beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlayan, beyannameleri düzenleyen bilgisayarı kullanan, defterleri mevzuata göre tutan, firmanın kredi ve cari hesap durumunu takip eden, koordinasyon sağlayan yazışma ve raporları yazan, Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri hakkında bilgi sahibi olan nitelikli kişilerin yetiştirildiği daldır. Bu dalda eğitim alan kişiler Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı olarak çalışma imkânına sahiptirler.

Bilgisayarlı Muhasebe Dalının Başlıca Görevleri

• Hesap planı sistemini oluşturmak.
  • Beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlamak.
  • Beyannameleri düzenlemek.
  • Bilgisayar kullanmak.
  • Defterleri tutmak.
  • Firmanın kredi ve cari hesap durumunu kontrol etmek.
  • Koordinasyon sağlamak.
  • Yazışma ve raporları yazmak.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR bildirgelerini hazırlamak.

Muhasebe ve Finansman Alanımızın Kontenjanı

2020-2021 Eğitim yılında bilişim alanının kontenjanı kaç kişidir?

Anadolu Meslek Programı – 34 + 34 = 68 öğrenci bölümümüzde eğitim görmeye hak kazanacaktır.

Öğretim Kadromuz

• Sevda KOÇ GÖZCÜ (Atölye Şefi)
  • Beyhan ALTUNTAŞ
  • Olcay ERCAN
  • Özge KUTLU ERCAN

Teknik Altyapı

• 2 Bilgisayar Laboratuvarı
  • 40 + 2 Bilgisayar
  • 2 Projeksiyon Cihazı
  • 2 Akıllı Tahta

Derslerimiz

Derslerimiz her sene değişen dünyada sektör gereksinimleri ve öğrenci potansiyeline göre [Muhasebe ve Finansman Alanı Çerçeve Programından] seçilir.

• Ortak kültür dersleri
  • Alan ortak dersleri